Ayna


İnsanoğlunun az gelişmişliği üzerine yazılan hikayelerin ortak özelliği kötümser olmalarıdır. Üzerine bir de insanın acizlik durumunu eklediğimizde içinde bulunulan durumdan düze çıkılması zorlaşır. 


Emeğiyle geçinen insanların hakları ayaklar altına alınırken oralı olmayan bir insan, kötülüğün olumsuz manada ve delil karartma bakımından iyi örgütlenmesi karşısında, bu kadarı da çok fazla diye haykırmayan bir insan, kendini savunamayacak birine mesela çocuklara mesela kadınlara mesela zayıf güçsüz çelimsiz birine kelimelere sığmayacak bir şey yapıldığında, elinden geleceğini bildiği halde elini uzatmayan bir insan, okumak uğruna yollara düşen fakir öğrencilerin kaderlerinin kimlerin vicdanlarına teslim edildiğini umursamayan bir insan, iyi bir insanmışçasına aynaya bakamaz.


Bu hikâyeyi kahramanların isim yer ve zaman bilgilerini ifşa etmeden; gerçeğin yalana, doğrunun yanlışa, şimdinin zamana ve yüzleşmenin ikiyüzlülüğe iyi geleceğini göstermek için, ayrıca plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı olarak danışanlarımın ayna ile dost düşman yani sıkı fıkı veya küs durumlarından ürettiğim verilerle de destekleyerek yazdım.


Çünkü, en kahraman, en korkusuz, en cesur ve en dürüst geçinen insanların bile değil bakmaktan ellerine almaktan korktukları tek şey bir metafor olarak aynadır.


Bu sayfa 4619 defa ziyaret edildi.